Expositie Schoonhoven

Dinsdag 14 mei 2024 t/m dinsdag 4 juni 2024 | Bibliotheek Schoonhoven

Kosten: gratis

In de maand mei exposeert Nanette Maaijen-Eskes in de bibliotheek van Schoonhoven. Tot en met begin juni zal het veelzijdige werk te zien zijn in de etalage èn het expositiegedeelte op deze mooie locatie in de Krimpenerwaard.

Nanette is van jongs af aan, veel bezig met tekenen en houdt op haar 16e voor het eerst een penseel vast. Toch is dat is van zeer korte duur. Het tekenen verwatert helemaal en het lijkt een verloren hobby. Tot 2013 liggen potloden en penselen bijna volledig in de la , maar vanaf dat jaar begint Nanette met het tekenles geven aan kinderen.

Vanaf 2017 besluit ze de kwast definitief opnieuw op te pakken en ontwikkelt ze zich, door één dag(deel) per week te wijden aan het doek.Het lijden en de pijn van de mensheid in deze wereld is te zien in de doordringende blik van menig groot portret. Maar daar tegenover laat Nanette zich leiden door de Waarheid en het Leven. Dit is te zien door de ruimte en de wijdsheid die de laatste jaren meer en meer weg vind op het doek; Vrijheid tegenover gebondenheid. Licht tegenover duister. Het is de wens van de christelijke kunstenaar om hoop en genade te laten zien in een wereld vol wreedheid en verwarring. Een realistische boodschap die hoop geeft!

Naast de kunstwerken die te zien zijn in de bibliotheek van Schoonhoven maakt Nanette muurschilderingen voor een unieke schildering op maat. Workshops en lessen worden gegeven in haar atelier óf op locatie aan volwassenen en kinderen. Haar werk is te koop als origineel of als replicavia www.eskesatelier.nl